Preparamos “bunyols de patata”…rico, ricos…

Otro año más, los peques han traído la
receta de los “bunyols de patata” desde el cole. David se ha decidido y
los hemos preparado en casa con la ayuda de todos….
..

 

La masa final

Damos forma a los “bunyols”

Forats…forats

Buena “pinta” nos quedaron

Ñammm Ñammmm

BUNYOLS DE FORAT DE PATATA



Ingredients (per uns 22 o 24 bunyols):
– 280 grams de patata bullida amb pell
– 140 grams de farina
– 1 sobre de llevat de fleca
-2 cullerades d’aigua
-1 ou batut
– Oli d’oliva per fregir
– sucre a bastament per arrebossar els bunyols
Preparació:
Pelar la patata una vegada freda i xafar-la amb una forquilla en un
bol. Afegir l’aigua, l’ou, el llevat i la farina i pastar fins que
quedi tot unit. Tapar el bol amb un drap de cuina i deixar reposar en
un lloc càlid, sense corrents d’aire, fins que la massa hi hagi pujat.
Amb les mans untades d’oli anar agafant porcions de massa i formar
boletes amb un forat enmig. Reservar sobre el marbre untat també d’oli.
Posar oli en una paella profunda (fins a una mica més de la meitat) i
quan estigui calenta anar tirant els bunyols amb suavitat. Al principi
s’enfonsaran però ells mateixos pujaran a la superfície. Quan estiguin
daurats d’una banda, donar-los la volta amb cura perquè es daurin també
per l’altra. Retirar amb una escumadora i anar col•locant en una safata
amb paper de cuina per llevar l’excés d’oli. Han de quedar cruixents
per fora i mollets per a dins.
Arrebossar-los en sucre i menjar-los encara calents

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s